Aloitus – tästä on hyvä alkaa!

Vaikeinta on luopuminen…..

Herätä ilmapallo elämään ja päästä se menemään!

Villakoirailmapallo on suosittu, paljon suositumpi kuin esiintyjä!

Yleistä tietoa ilmapalloista!

Ilmapallot Sempertex (myydään Oulussa) tai Qualatex 260Q. Pallojen koko 2 tumma paksuja ja 60 tumaa pitkiä! Pallot ovat lateksia, joten ne kestävät paremmin.
Pumput, ns. käsipumput, paljon erilaisia malleja.
Täyttökoneet, kompressorit ym. sähkökäyttöiset apuvälineet ammattilaisille.

Huomaa, että pallopusseissa on varoitus: ei saa jättää yksin alle 8 v. lasta pallojen kanssa,
koska pieni lapsi voi syödä rikkimenneen pallon tai pallon osan ja tukehtua siihen!

Solmun tekeminen!

Laita palloon ilmaa, vaikka puolet pallosta!
Kokeile solmun tekemistä eli pallon sulkemista.
Päästä hiukan ilmaa pois ensinmäisillä kerroilla tällöin solmun tekeminen on helpompaa ja pallo ei mene niin helposti rikki.
Pyöritä pallon pää vasemman käden etu- ja keskisormen ympäri ja vie pallon pää sormien välistä. Onnistuuko?


Pumppaaminen / Pallojen täyttö:

Palloa täytetään n. 30-40 cm (villakoira, nallekarhu!) toinen yleinen ilmamäärä pallolle on, että se täytetään lähes täyteen! Jätetään täyttämättä n. 10-15 cm. (jänis, miekka, kukka!)

Aloitusharjoitus:

Saman kokoisten pallojen teko, haetaan tuntumaa eli tehdään samankokoisia n. 2 cm palloja mahdollisimman monta – vaikka viinirypäleet!

Käsien asento:

Oikeakätiset: ota pallo vasempaan käteen, pidä pallo vasemmassa ja oikealla pyöritetään palloa. Oikealla kädellä puristetaan halutusta kohdasta ja vasta sen jälkeen pyöritetään palloa. Pallon solmupää on itsestä poispäin ja pallon pyöritettävä osa tulee vasemman kämmenen kautta oikeaa kättä kohti. Vasemman käden sormet (kurkottuvat kuin kitaristin sormet!) pitävät tehtyjä palloja paikallaan. Oikeaan tekniikkaan kannataa opetella heti alusta alkaen!

Aloitetaan solmu päästä:

Tekeminen aloitetaan yleensä aina solmupäästä. Kun palloa ei täytetä täyteen voidaan tehdä palloon pyöräytyksiä. Pallon pyöräytys vie pallon tyhjää tilaa ja kohta on edessä tilanne, jolloin uusia palloja ei voi enää tehdä, muuten se menee rikki. Jos pallo menee rikki: -kysy asiakkaalta nopeasti, haluatko uuden? siinä on takuu… Palloihin on hyvä antaa takuu. Lapset eivät yleensä tiedä mitä takuu tarkoittaa. Siksi kannattaa selostaa lyhyesti mitä takuu tarkoittaa. Takuu tarkoittaa sitä, että ei kannata alkaa itkemään. Saat rikkimenneen tilalle ilmaiseksi uuden! Takuu sotketaan usein Tikuun ja Takuun,…

Pallojen säilytys:

Pallot yleensä eivät kestä hiekkaa, joten jos kotona on hiekkaa, kannattaa siivota, imuroida ja viedä matot pihalle! Pallot säilyvät hyvin kotiinkuljetuksen ajan esim. muovipussissa, pienempiä hahmoja voi laittaa esim. pakastepusseihin! Pallojen tekeminen ulkosalla on vaikeampaa kuin sisällä, esim. jopa hiekkapöly voi rikkoa niitä. Säilytä pallot pakkauksessa, valolta suojassa. Kassakaapissa…..

Montako kertaa pyöräytetään:

Yleensä n. 3 pyöräytystä riittää. Mutta palloketjun kestä yhden pallon poksautusta valmisteltaessa – täytyy puristuspyörittää viereisiä palloja useammin eli n. 6-10 kertaa.

Mitoitus:

Näissä ohjeissa käytetään cm mittoja. Englanninkielisissä oppaissa mitat ilmoitetaan tuumina (kuten meillä Suomessa on rakennustarvikkeet esim. rautanaulat, laudat ja lankut) Mitat ovat noin mittoja, opettele arvioimaan mitoitusta, samalla kun vähitellen harjoittelet miten hahmoja tehdään.

Paljonko ilmaa:

Tärkeää pallojen tekemisessä on oppia tietämään paljonko palloa täytetään. Sen jälkeen kun täyttö on tehty täytyy tarkkailla pallon loppuosaa, jääkö siitä vielä hahmolle esim. takajalat ja häntä. Ai, jai! Jos pallo meinaa loppua kesken, lyhennä hahmolta vatsaa tai tee takajaloista lyhyemmät, vain pyöreät 3 cm pallot. Vain Laihialla ollaan tarkkoja paljonko palloihin menee ilmaa, muualla saa ilmaa vapaasti käyttää ihan maksutta. Kun pallo on valmis, katso mitä siinä on parantamista:-onko taka- ja etujalat suhteessa oikean mittaisia?-onko korvat saman kokoisia-jäikö pallosta sopiva häntä, vain täytitkö liikaa vai liian vähän?

Lopuksi:

Paras keino oppia tekemään hahmoja on tehdä niitä – ja paljon! Opettele kunnes osaat tehdä hahmoja silmät kiinni!

Follow my Blog eli seuraa blogiani!

Get new content delivered directly to your inbox / Saat infoa ilmapalloista n. kerran kuukaudessa! Jouluksi ja vapuksi tulee aina kursseja ja uusia hahmoja!

Näin tehdään ilmapallot lastenjuhlaan!
%d bloggaajaa tykkää tästä: